torsdag 22 september 2011

Svaren till Minns du novellen!

Listade du ut ur vilka av Skorpans noveller vi hade lånat våra små utdrag? Här kommer de rätta svaren!

A) Så har jag sårat en av de bästa människorna i världen. Tårarna börjar rinna igen när jag går uppför trapporna. Jag vill bara hem och sova. Kanske vaknar jag upp i morgon och så är den här mardrömmen över.

Svar: Utdraget kommer från Berättelsen om Alex eller, som den heter i boken: Väntan på henne där huvudpersonen väntar på den rätta flickan, men det är inte alltid lätt att avgöra vilken flicka det är.

B) Jag upptäckte henne inte förrän hon stod precis bredvid mig. Kanske var det för att jag satt och funderade på artikeln jag skulle skriva eller så var det för att hon hade ett svart linne på sig idag. Jag hade på något vis fått för mig att hon alltid skulle vara turkos.

Svar: Utdraget kommer från novellen Flicka i turkost där huvudpersonen spanat in en snygging på gymmet. Det var väl ganska lätt?

C) Vi är som gjorda för varandra. Jag vet det. Hon vet det. Hennes flickvän vet det inte.

Svar: Det här citatet är taget ur novellen Sötnos där huvudpersonen förälskat sig i sin bästa vän.


D) Hennes hjärta slog snabbt. Hur hade hon hamnat så nära? Hon kände hur Millas fingrar snuddade hennes lår och tog tag i hennes hand precis innan mjuka läppar kysste hennes mun.

Svar: Det här utdraget kommer ur novellen Sarahs jul där huvudpersonen just hamnat under sin bästa kompis sexiga kusin i soffan. Hur ska detta sluta? Om du inte vet det rekommenderar vi en titt under etiketten Novell! Denna novell röstades tidigare fram av läsarna till bästa novell på bloggen.

E) Det låter som en alldeles förtjusande idé. Ni vill inte stanna en stund? Ni skulle kunna få sätta handbojor på mig ändå.

Svar: Vad är nu detta? Någon flörtar med huvudpersonen på ett minst sagt oblygt vis. Citatet är taget ur novellen Laura Hardenfast och mysteriet med den försvunna ringen där allt är prydligt på ytan och karatärerna niar varandra på artigaste manér, men allt är förstås inte vad det ser ut att vara, när privatdetektiven Laura börjar titta närmare på sina misstänkta.

F) Vilken vacker scen det var. Någon borde ha haft med den i en film. Hon satt kvar där, alldeles stilla, tills tjejen kom tillbaka in på grunt vatten igen och började vada mot stranden. Vilken kropp hon hade; vältränad, men kurvig och stora mjuka runda bröst. Lina kom på sig själv med att bara njuta. Sedan försvann uppenbarelsen på andra sidan klippblocket.

Svar: Ur Sommarnovellen, eller som den heter i boken: Möte vid stora stenen, är detta utdrag hämtat. Lina har svårt att sova och råkar i sommarmorgonen få syn på en naken simmerska nedanför klippblocket där hon sitter. Enligt läsarna är det Skorpans näst bästa novell.

G) Det hade blivit mörkt utanför, men det var varmt i sovrummet där Pyret smekte Kims nakna kropp och fick elektriska stötar av hennes rysningar, hennes djupa andetag och av de där underbara ljuden av upphetsning. De var som en blandning av njutning och kärlek, så oförställt och så utlämnande, så nära Kim som någon kunde komma.

Svar: Det här utdraget är taget ur novellen Pyrets miljoner där huvudpersonen inte bara har problem med ett svartsjukt ex, utan också med alla de miljoner hon vunnit på lotto och inte vet vad hon ska göra av med.

H) ”Du är vild. Jag tycker om att vakna med dig.” Alexandra log generat. Emmy verkade alltid säga precis rätt saker. Det hade hon gjort sen den första gången hon öppnade munnen.

Svar: Huvudpersonen vi får träffa i novellen Alexandra Clarasdotter är inte någon lättflörtad kvinna. Hon vet hur man förför, men vet hon hur man älskar? Kommer det någonsin komma en kvinna som kan få henne på fall? Eller kommer hon att fortsätta gömma sig på vinden med sina geniala uppfinningar?


I) ”Jag har drömt om att ha dina bröst i mina händer”, sa hon. ”Jag har aldrig haft en annan kvinnas bröst i mina händer förut. Men det känns bra.” Jag kände mig mer upphetsad än någonsin. Helst ville jag bara ta med mig Amanda hem, dra av hennes kläder och älska med henne hela natten.

Svar: I novellen Att falla för Amanda har huvudpersonen det inte lätt. Amanda är det charmigaste hon sett, men vad vill Amanda egentligen? Hon säger så fina saker, men hon har ju en pojkvän.

J) Ibland möter jag henne på gatan om kvällen, hon med det långa svarta håret. Hon går uppför Götgatsbacken när jag går nerför den. Kanske bor hon i närheten av mitt jobb. Kanske bor jag i närheten av hennes. Det händer ofta att våra blickar möts. Då ler vi mot varandra. Jag vet inte vad det betyder. Kanske bara: Hej, min okända vän, där är du igen.

Svar: Det här var väl lätt? Novellen heter ju just Ibland möter jag henne på gatan om kvällen. Huvudpersonen stöter på någon hon har sett förut och plötsligt förvandlas en främling till en riktig människa, någon som inte är alls som hon har tänkt sig.


K) Hela lägenheten kändes tom, ren och ljus. Jag tyckte bäst om hennes sovrum, som var nästan helt i vitt, och sängen, som var som ett stort fluffigt moln. Och att ligga i hennes armar i det molnet tyckte jag om mest av allt. Där hade vi befunnit oss den större delen av de två veckor som gått sedan hon förförde mig på damtoaletten på mitt favorithomohak.

Svar: Det här är Skorpans allra första novell på bloggen. Den heter Frankie och jag och handlar bland annat om att tvingas välja mellan kärlek och vänskap. Och kanske också om att man inte ska vara alltför snabb med att döma.

Om du vill läsa mer ur novellerna så finns de alla på bloggen, eller i boken Väntan på henne, som du kan hitta på Bokus, Bokia, Lycknis mfl nätbokhandlar.

.

5 kommentarer:

Killy sa...

Många! Men jag vill ha fler! :)

G sa...

Var får man boken billigast?

Fem flator sa...

Killy: Förhoppningsvis blir det fler, om tiden tillåter!

G: Det verkar som att det är Lycknis som har bäst pris på boken, iaf enligt den här sidan, Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/bok.php?p=1221062

Hälsn Skorpan

Mimmi sa...

Ja, Skorpan, vi vill se fler noveller! Gärna med smaskiga detaljer.

Fem flator sa...

Vi får se vad det blir nästa gång! Oftast skriver novellerna sig själva och vissa känns inte som att de vill vara "smaskiga" medan andra känns som att de passar väldigt bra att vara det. =)

Hälsn Skorpan