tisdag 9 juni 2009

Under ytan, Del 9

Niamh räckte Georgie en hjälm innan hon drog på sig sin egen.
”Hoppa upp”, sa hon. Georgie satte sig bakom henne på vespan och lade armarna om hennes midja. ”Håller du i dig”, sa Niamh och drog med en smekande rörelse handen över hennes underarm. Georgie skakade på huvudet och log. Hade Niamh bara varit lite mindre sexig hade hennes ständiga flirtande bara blivit löjligt. Hade hon varit en fet gubbe till exempel, så hade hon fått en örfil om hon smög in på tjejers rum och kommenterade deras nakna bröst eller smekte deras ben i soffan. Men nu var hon ingen fet gubbe utan en vältränad snygg tjej med en mörk len röst som på klingande irländska fick varje simpelt ord att låta som musik och Georgie fick motvilligt gåshud av beröringen mot armen.

De susade fram längs vägen. Det luktade regnskog och Niamhs parfym. Georgie tyckte om tanken på att ha en egen vespa som hon själv kunde susa fram på när hon ville. De åkte förbi hotellet med den stora poolen och svängde av på en väg inåt landet. Efter femton minuters körning svängde Niamh in vid en verkstad med bensinstation. En kille i mekanikerdräkt kom fram till dem och skakade deras händer med oljiga fingrar.
”Jag har den här bak. Den kom för tre dagar sen och jag har precis servat den”, sa han. De följde efter killen in på gården bakom verkstan.
”Jag ringde förut och kollade om han hade nåt som kunde passa dig”, förklarade Niamh. ”Den här är i mycket bättre skick än de han brukar få in.” På bakgården stod åtskilliga bilvrak och några bilar som såg lite mindre ut som vrak som Georgie antog var såna som skulle repareras. Vid garageväggen stod en ljusblå vespa som såg riktigt fin ut.
”Gillar du den?”, sa Niamh. Georgie nickade.
”Den är jättefin ju. Kan vi provköra den?”
”Visst”, sa mekanikern.
”Har du kört förut”, undrade Niamh.
”Jadå”, sa Georgie och startade vespan. Hon körde ut över gårdsplanen och ut på vägen. Den var snabb. Det kom en brant backe och hon gasade på ordentligt. Inga problem. Den där mekanikern verkade ha gjort mer med vespan än att byta olja. Hon njöt av fartvinden i håret. Sedan saktade hon ner och vände tillbaka igen.
”Jag älskar den”, sa hon. Mekanikern skrattade.
”Jag trodde väl det.”

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag älskar era noveller och bloggen överhuvudtaget :) keep up the good work!

Fem flator sa...

Tack så mycket. =)