söndag 12 september 2010

Communities for lesbians

Vi mailade frågor till och tittade in på några olika communities: Flator.se, Qruiser, Gay-Parship och Spraydate för att se vad de olika sajterna erbjöd. Här kommer vår summering! Lämna gärna en kommentar om du vill lägga till något eller tycker annorlunda!

Flator.se: Vi konstaterade att flator.se är ett mycket avslappnat community som inte i första hand satsar på dejting, utan på att människor ska samlas i diskussioner på forum och kommentera varandras bloggar. Just nu har flator.se flaggat upp för att de vill ha in förslag på förbättringar, så passa på att säga vad ni tycker!
Plus: Det är gratis. Här finns bara tjejer.
Minus: Ingen förfinad sökfunktion om man vill söka tex singlar eller vänner. Här händer inte så mycket. Man får inte veta om någon svarat på ens inlägg i forumet.

Qruiser: Sidan har väldigt många medlemmar, är inarbetad och har många bra och smarta funktioner. Här finns både tjejer och killar med olika sexuella läggningar som medlemmar. Det går att lägga upp mycket saker på sin sida och allt blir lätt överskådligt för besökarna.
Plus: De bra funktionerna och sidans utformning och det stora antalet aktiva medlemmar. Det mesta går att göra utan att vara betalande guldmedlem.
Minus: Många tycker det är jobbigt med alla killar och par som lämnar skamliga förslag. När många är inne på sidan får man stå i kö upp till en halvtimme för att komma in om man inte är guldmedlem.

Gay-Parship: Det här är en ren dejtingsida. Man får svara på frågor och resultatet matchas mot andra medlemmars svar. Det som är positivt med sidan är att man vet att alla de människor som är där är gay och verkligen intresserade av att hitta någon.
Plus: Bra med en ren dejtingsida om man enbart är ute efter att hitta en dejt.
Minus: Det kostar pengar. Sidan är mycket automatiserad. Frågorna i testet känns inte alltid helt relevanta. Bilderna på folk är tillsuddade.

Spraydate: Den här sidan har inte fokus på homosexuella utan är en dejtingsida för alla. Sidan har sökfunktioner för att hitta lesbiska tjejer, men då måste man betala för att bli Deluxe-medlem. De heterosexuella människorna kan dock söka rätt på varandra utan att betala. Det känns lite orättvist tycker vi.
Plus: Inarbetad sida som funnits länge. Många medlemmar. Bra sökfunktion om man betalar.
Minus: Att man som homo måste betala för att kunna söka lesbiska tjejer. Att man kommer få många brev från killar som tror att man är straight.


(PS: Vi har inte tittat närmare på communityt Sylvia eftersom sajten meddelat att man förmodligen kommer lägga ner inom kort, om ingen ny ägare dyker upp.)

Vad tycker ni läsare? Är ni med i några av dessa communities?

.

4 kommentarer:

Anna sa...

Det positiva med Qruiser är ju även att ALLA finns där. ;) Och om en skriver på sin sida att den inte vill ha kontakt med t.ex. heterosexuella killar så har en rätt att anmäla om dom skriver till en, vilket kan leda till varningar och avstängningar. Så gör det! :)

Anonym sa...

Ja, Qruiser är bra! Allt det andra är värt de där gångerna man får mail man inte vill ha. Det är bara att radera dem och inte bry sig.

Ragnhild sa...

Just ja. Den här finns ju med =)
http://hbt.ifokus.se/
Inte superstor men värd att kolla upp kanske =)

Jag är med på Qruiser, flator.se, Sylvia och hbt.ifokus, Har prövat gay-parship men störde mig rätt mycket på att man inte ta kontakt med folk på ett normalt sätt utan att behöva betala.

alpha bionic sa...

I love your blog but I do hope you add this site to your blog or article. Thank you.

TreffitAsia- Find wife from Asia | Löydä vaimo
Aasiasta
www.treffitasia.com/