fredag 3 september 2010

Fem tar en titt på: Qruiser

Vi frågade Jon Voss varför man som lesbisk tjej ska bli medlem i Qruiser! Såhär svarar han:

- För att det på Qruiser finns en mängd möjligheter att hålla kontakt med andra kvinnor, lesbiska, bisexuella, transpersoner liksom killkompisar i hela Norden och erbjuder möjligheten att skapa en personlig sida med bilder, filmer, blogg, dagbok, delta i diskussioner, starta klubbar och lägga in klotter liksom starta omröstningar. Qruiser är det största hbtq-communityt i Skandinavien vilket gör det till det största och bästa communityt för att få kontakt med andra lesbiska såväl på sin egen ort som runt om i Sverige. Qruiser är dessutom nära kopplat till såväl nyhetssajten QX.se med guiden GayMap.


-Vad tror du skiljer er sida från övriga communities?

- Qruiser är ett öppet community där medlemmarna själva formar innehållet i sitt medlemskap och beslutar själva vilka man vill ha kontakt med eller vilka man inte vill skall ha tillgång till ens sida eller delar av en sida. Vi har sedan starten arbetat aktivt med säkerhet och support genom anställd personal, och vi arbetar med en ständig utveckling av nya och förbättrade funktioner på sajten. Med 10 år har vi inte bara visat att vi driver ett populärt community utan vi har även fått med oss en lång erfarenhet av olika medlemmars behov och önskemål.


-Hur många medlemmar har ni och hur många av dessa är lesbiska tjejer?

- 105 000 aktiva medlemmar varav 27% kvinnor, det vill säga 28 000. Vi har inte statistik över hur många kvinnor som definierar sig som lesbiska/homosexuella. Men antalet medlemmar som kallar sig homosexuella är 40%, bisexuella 30%. Troligen finns det därmed ca 11 000 kvinnor som definierar sig som homosexuella, och ca 8 000 som definierar sig som bisexuella. Med aktiva medlemmar menas att de loggar in på sin sida och använder den. Vi har valt att automatiskt ta bort inaktiva medlemssidor.


-Har ni en sökfunktion där man som medlem kan söka lesbiska tjejer på ens egen ort i ens egen ålder?

- Ja, ålder och en rad intresseområden liksom andra personliga och sociala valmöjligheter vid sökning.


-Kostar det något att gå med? I så fall hur mycket?

- Det kostar inget att gå med i Qruiser. Vi har ett guldmedlemskap som kostar 400/året som ger en rad extra möjligheter. Den mesta funktionaliteten är dock helt gratis.

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag har följt er blogg ett tag, men jag undrar varför ni inte skrivit era egna komma-ut berättelser? :) vore kul tycker jag =)
Hoppas att allt är bra med er, helt grymt blogg btw! =)

Anonym sa...

Åh, absolut. Detta har jag också funderat på ett tag men sällan vågat outa (lol) frågan. Hur var er kommaut-period? Hur gammal var ni då ni förstod och accepterade er läggning, och vem var den lyckligt första? :)

J

Anonym sa...

Håller med föregående kommentarer. Hade helt klart vart skoj att få höra era komma-ut-berättelser!

/Anna

Fem flator sa...

Hej Anonym, Anonym J och Anonym Anna!

Vi bestämde från början när vi startade den här sidan att det inte skulle vara som en privat blogg där vi berättar om oss själva och lämnar ut våra stackars vänner och ex, utan att bloggen skulle vara mer som en tidning där vi samlade ihop massor av rolig flatig läsning för alla fina flickor därute. Sedan har ni förstås väldigt rätt i att det är jättespännande att få höra andras komma-ut-historier!

Speciellt Skorpan, som ju älskar spännande romantiska historier överhuvudtaget, brukar försöka dra ur komma-ut-historierna ur varje flata hon stöter på. Eller insikts-historierna, som hon brukar kalla dem, för det är inte alls samma sak att inse själv vem man är som att berätta det för andra.

Skorpan säger att hon kan tänka sig att utmana läsarna: Om åtta stycken läsare skriver ner sin egen komma-ut-, eller insikts-historia, och skickar in den till oss på Fem flator och låter oss publicera den (under anonym signatur förstås), så lovar Skorpan att berätta sin egen.

Antar ni utmaningen?

Anonym sa...

Klart som korvspad att vi (jag åtminstone) antar utmaningen!

Ska bli spännande att läsa de övriga 7(8 med skorpis) historierna. Kan bli väldigt spridda skurar, vilket är det bästa!

J

Fem flator sa...

Okej. =) Då är det bäst vi flyttar upp utmaningen till ett eget inlägg så att folk ser den.

/5